HTML

miért éppen Belfast?

Skócia után Észak-Írországra váltottam, elölről kezdődik minden, munka-, barát-, fallabdapartner-keresés, és remélhetőleg rövidebb repülőutak Magyarországra.

Friss topikok

  • ZsuzsaSüti: A harmadik a legjobb szerintem is. De jó lenne, ha az egész blog arculata akkor átmenne kékbe. Hát... (2011.02.25. 13:35) Segítetek?-kiegészítés
  • gyengetölcsér: Köszi mindkettőtöknek, átadtam/átadom Mariannak. (2011.02.15. 17:43) Ma hajnalban
  • Sparrow79: Dehogy vagy. :) (2011.02.07. 19:21) Hétfői
  • Sparrow79: Azt hozzá kell tenni, hogy én még csak az első részt láttam... (2011.02.06. 01:10) Magyar imázs
  • Sparrow79: :))) Várlak hétfőn vagy kedden, mindegy. :) Majd írj. (2011.01.28. 22:13) Múlt heti pótlás

2009.01.12. 20:07 gyengetölcsér

Fog

Stevennek, az egyik managernek van legalább egy foga, ami nem a sajátja (jó, persze, nem mástól kapta kölcsön, nem erre gondoltam:)). Ez a fog nemrég kiesett, és ráadásul jól látható helyen van, nem hátsó fog. Ahogy láttam, egy kis hosszúkás fémdarabbal volt rögzítve az ínyéhez, de nem csavarral. Na, ez a fog elmondása szerint álandóan kiesik, ezért mi mással, pillanatragasztóval rögzíti vissza. De most úgy döntött, hogy valami erősebb kell, mert a pillanatragasztó már nem hatékony. Vett epoxygyantát, hogy majd az lesz a tuti, és tök boldog volt, hogy ez majd aztán tényleg működni fog. Sajnos, álmai nem váltak valóra, rosszabb volt, mint a "szokásos" megoldás. Ott üldögélt mellettem és vakargatta le a körmével a ragazstót a fogról. Aztán elment a patikába, és vett fogragasztót (lehet ilyet kapni??). Most már teljesen biztos volt benne, hogy ez a boldogság kulcsa, de megint csalódnia kellett. Szerencsére amúgy sem az a mosolygós fajta, de azért nem volt valami guszta.

Feltettem neki a nyilvánvaló kérdést: Miért nem mész fogorvoshoz? Hát képzeljétek, itt (és nem azért, mert szigeten vagyunk, elvágva mindenféle civilizációtól, és tutajt kell építeni, ha érintkezni akarunk a fejlettebb népekkel; gondolom, Nagy-Britannia többi részén is így van) a várakozási idő az SZTK-ba 2-2,5 ÉV!!! A magánrendelés drága, a pillanatragasztó olcsó...

free counters

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hidegskocia.blog.hu/api/trackback/id/tr38873523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aemeek 2009.06.04. 22:46:30

Ne röhögtessél mán hékás !
Ott legalább van SZTK fogászat, nálunk viszont teljesen megszünt, a dokik kibérlik a volt SZTK rendelőket és a szerencsétlen páciens nem is tudja hogy magánfogorvoshoz jár (mert számlát adni azt meg nem szeretnek). Nincs ám kiirva. hogy magánfogorvos - vállalkozó XY Bt. Kft stb. Még a helyi kórház (Kistarcsa) sem működtet SZTK fogászt. Az is teljesen magánpraxis. Persze vannak teljesen ingyenes szolgáltatások még - tessék csak a törvényt megnézni : állapot felmérés, szájba kukkantás, de már a hajdan ingyenes (és anno kötelező) fogkövezés is súlyos ezrekbe kerül...Úgyhogy éljen a cianidos pillanatragasztó !
süti beállítások módosítása