HTML

miért éppen Belfast?

Skócia után Észak-Írországra váltottam, elölről kezdődik minden, munka-, barát-, fallabdapartner-keresés, és remélhetőleg rövidebb repülőutak Magyarországra.

Friss topikok

  • ZsuzsaSüti: A harmadik a legjobb szerintem is. De jó lenne, ha az egész blog arculata akkor átmenne kékbe. Hát... (2011.02.25. 13:35) Segítetek?-kiegészítés
  • gyengetölcsér: Köszi mindkettőtöknek, átadtam/átadom Mariannak. (2011.02.15. 17:43) Ma hajnalban
  • Sparrow79: Dehogy vagy. :) (2011.02.07. 19:21) Hétfői
  • Sparrow79: Azt hozzá kell tenni, hogy én még csak az első részt láttam... (2011.02.06. 01:10) Magyar imázs
  • Sparrow79: :))) Várlak hétfőn vagy kedden, mindegy. :) Majd írj. (2011.01.28. 22:13) Múlt heti pótlás

2010.06.15. 19:18 gyengetölcsér

Bloody Sunday

Próbálok dolgozni, ugyanis megérkezett a gitárok egy része (majd fellebbentem a fátylat, hogy mi is ez a gitár-biznisz, de nem most), de a tévében az ún. Bloody Sunday (Véres Vasárnap) vizsgálatának eredményéről van szó már vagy egy órája. 1972-ben Derryben (a koronához hű protestánsoknak Londonderry) a hadsereg lelőtt 14 tüntetőt (köztük 6 gyerek), és megsebesített 14-et, majd azzal védekezett, hogy a vonulók felfegyverkezett IRA-sok voltak. Most, 38 évvel később egy 5000-oldalas jelentésből kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz, az emberek fegyverelenek voltak, semmi nem igazolta a hadsereg tettét. David Cameron min.elnök "mélységesen sajnálja" az "egész kormány, sőt, az egész ország nevében". Az áldozatok rokonai az önkormányzat épületében gyülekeztek, hogy elolvassák a jelentést, és meghallgassák a min.elnök televíziós beszédét. Mutatták az épület előtt összegyűlt több ezres tömeg reakcióját, amikor Cameron kimondta a "mélységesen sajnálom" mondatot, nagyon megható volt, tapsoltak, sírtak, 38 év után igazságot szolgáltattak nekik.

Mariannak is mondtam, amikor telefonált, de ő valami mással van elfoglalva. Asszem már írtam, hogy apukája otthonban van, és abban a házban, ahol a család felnőtt, most az egyik báty, Barry lakik. Rövid absztinens időszakok után mindig elkezd inni, most is, ami nem lenne baj, az ő gondja, de... Ez a f.sz több tízezer fontot költött el a fogadóirodában, meg piára, Marian attól tart, hogy a családi ékszereket is eladta, márpedig abból a félretett pénzből fedezték az apa otthon-költségeit. Már tartoznak az intézménynek és nem hinném, hogy bármelyik testvérnek lenne hirtelen 5000 fontja, hogy kifizesse az adósságot. Szerencsére a többi tesó is annyira berágott, hogy ki fogják dobni a faszit a házból és eladják, hogy fedezni lehessen a károkat. De amíg John bácsi él, addig erre persze nem fog sor kerülni. Marian idegességében elment és vett egy focilabdát, lehet, hogy a bátyja fejét képzeli a helyére és erősen rugdossa.

free counters

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hidegskocia.blog.hu/api/trackback/id/tr452084295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása