HTML

miért éppen Belfast?

Skócia után Észak-Írországra váltottam, elölről kezdődik minden, munka-, barát-, fallabdapartner-keresés, és remélhetőleg rövidebb repülőutak Magyarországra.

Friss topikok

  • ZsuzsaSüti: A harmadik a legjobb szerintem is. De jó lenne, ha az egész blog arculata akkor átmenne kékbe. Hát... (2011.02.25. 13:35) Segítetek?-kiegészítés
  • gyengetölcsér: Köszi mindkettőtöknek, átadtam/átadom Mariannak. (2011.02.15. 17:43) Ma hajnalban
  • Sparrow79: Dehogy vagy. :) (2011.02.07. 19:21) Hétfői
  • Sparrow79: Azt hozzá kell tenni, hogy én még csak az első részt láttam... (2011.02.06. 01:10) Magyar imázs
  • Sparrow79: :))) Várlak hétfőn vagy kedden, mindegy. :) Majd írj. (2011.01.28. 22:13) Múlt heti pótlás

2011.03.11. 15:18 gyengetölcsér

Költözöm

mármint a blog. Az új cím (klikk a címre):

http://hidegskocia.blogspot.com/

 

Ott találkozunk:)

free counters

Szólj hozzá!


2011.03.10. 13:09 gyengetölcsér

Rövid hírek

Ugyan nem kedden 6-kor, hanem szerdán 5-kor, de megjelentek a csengőszerelők. Itt voltak úgy este 9-ig, amikor Marian hazaért, az egyik megjegyezte (félig) viccesen: "Á, maga az, aki állandóan zaklat?" De megcsinálták, amit kellett, működik a cucc, és még ki is lehet nyitni innen a lenti bejárati ajtót. Már csak azt kéne elintézniük, hogy ha a 7-es gombot nyomja meg valaki, akkor itt csörögjön, mert tegnap 10 este körül valaki nyomkorászott, aztán kiderült, hogy ő a 4-es csengőt nyomta és mégis a 7-es lakásban jelzett. Nem lehet minden tökéletes.

Ide visszatért a tél, a fene egye meg. Hideg van, esik, fúj, és most a lakásról beszélek, hehe. Vissza kellett térnem a 2 zokni, 2 pulcsihoz, és ha így marad az idő, akkor jön a 2 gatya is. Azt hittem, már letudtuk ezt a pocsék időt...

Sokan panaszkodtok, hogy nem tudtok itt hozzászólni, ezért át fogom költöztetni a blogot vagy a freeblog.hu-ra vagy a blogspot.com-ra, akinek van ezekkel kapcsolatban pozitív vagy negatív élménye, tudassa velem. Mennyire könnyen kezelhető, szerkeszthető ez a két másik? Mert ez a blog.hu szar.

Ja, tegnap szó volt megint egy képviselőről (vagy régebbi adást néztem), aki ebbe a költségelszámolási vitába keveredett. Kiderült, hogy lakhatási  vagy jelzálog-támogatást igényelt egy olyan házhoz, ahol a lányát írta be házvezetőnek, és amin nem is volt jelzálog. Plusz az idős édesanyja házára is kért, a nő aláírásával, holott a néni Alzheimer-kórral küzd és asszem nem is ott lakik.

Ó, még valami: még otthon kaptam gyogyit az arcomra, és nagyon szép is, nem rügyeznek rajta a pattanások, de az egyik mellékhatás az, hogy baromira szárad a bőröm. Kaptam ugyan ilyen gyógyszertári kencét, amiben gondolom nincs se olaj, se alkohol, semmi. De ha 5 percig nincs az arcomon ez a kenőcs, akkor már tök piros az arcom, és fáj, mint állat. És akkor fehér az arcom a száraz bőrtől. Van valami ötletetek? Vagy tűrjek, és várjam meg a kezelés végét?

free counters

Szólj hozzá!


2011.03.09. 14:46 gyengetölcsér

Majdnem nem fizettem

a postán az előbb. Feladtam egy könyvet, aztán ráraktam egy másik csomagot a mérlegre, és megkérdeztem, hogy mennyi lenne ez elsőbbségivel, meg rendesen itt országon belül, és mennyi lenne Dél-Afrikába. Majd, mint aki jól végezte dolgát, megköszöntem a segítséget és távoztam. úgy szólt utánam a pasi, "Excuse me, excuse me!", hogy fizetni kéne a könyvért:) Mondtam neki, hogy egy próbát megért, nem?

Hétfő este hívott a csengős pasi, aki már hetek óta szereli a csengőt. Először nálunk szedte szét a beltéri egységet, majd úgy hagyta, az egyik fele a földön, a másik a falon lóg, aztán a kültérit, amiből azóta is lógnak a drótok, majd megállapította, hogy hiába cseréli a készüléket, az egész hóbelevanc szar úgy, ahogy van. Viszont annak a cseréjéhez a főbérlő engedélye kell. Pénteken, amikor ugye Coleraine-ben voltam, hívott, hogy most itt van a ház előtt. Mondom én meg nem. Vissza tudnék most jönni? Mondom ez hülye, nem is vagyok Belfastban. 3 körül érek vissza, az jó? Az nem jó. Na, és akkor hívott hétfő este, hogy tegnap este 6-kor jön. És legyek szíves szóljak már a 6-os lakásnak is. Mondom persze, szólok. Ott lakik a hülyecsávó, naná, hogy nem szóltam, neki nem kell csengő, nincs egy szem barátja se, nem látogatja senki. És, jött a szerelő? Nem, és nem is telefonált azóta. Itt is linkek ezek a mindenféle szerelők.

free counters

Szólj hozzá!


2011.03.09. 14:36 gyengetölcsér

Jó postás

Valami történt, ma kaptam levelet attól a cégtől, amelyiknek az álláshirdető plakátjait Marian, hm, megritkította a könyvtárban. És felvettek. Ez a munka egy éves időtartamú, 2-12 hetes projektekkel, amiket adminisztrálni kell. De attól, hogy a listájukon fent vagyok, nem garantált, hogy munkát is fognak adni, gondolom, van még vagy 100 ember ezen a listán. De ez is több, mint a semmi.

Tegnap meg az önkormányzattól jött levél, ők a gazdái a szabadidő-központoknak és ide is jeletkeztem recepciósnak. Hívtak tesztet írni, 18-ára. Mivel múltkor már írtam egy ilyet, igaz, egy másik helyre, és az sikerült, remélem, most is fog. Ha a teszt jó, feltételezem, hogy lesz interjú is, de nem tudom. Majd megmondják.

Hétfőn egy online jelentkezési lapot töltöttem ki, a Queen's University-n (ahová korábban már jelentkeztem Clerical Officer-nek, és túljutottam a teszten meg az interjún is) hirdettek recepciós melót. Majdnem kitéptem a hajam, mire befejeztem. Igazából már több hete írtam, mert... nem is tudom. Kérték, hogy írjam le, a tapasztalatam, képességeim, stb. mennyiben tesznek alkalmassá a munkára, különösen a szükséges és kívánatos követelmények függvényében. Na, ti mit írtatok volna? Összeszedtem mindent, persze Word-ben írtam, nehogy elszálljon a neten ír szöveg. Kész, bemásolom, gép gondolkozik, majd kiírja: túl sok a karakter. Merthogy max. 6000 lehet. Megnézem, az enyém szóközök nélkül 8000, szóközökkel sokkal több. Törlök, egy sort, két sort, átfogalmazok. Megnézem a karakterszámot. 6984. Megint törlök, de ez fontos lenne, hogy benne legyen, nem érdekel, muszáj törölni. 6459. Baszki, törölj még. 6182. Megy ez, mindjárt megvan. próbájuk ki most. .... És elfogadta! Persze minden ilyet éjfél körül csinálok, hogy még fáradt is legyek, úgy kell nekem.

A GAP NI-tól, ahova a munka-kihelyezés történne, nem jelentkezett senki, holnap megyek a banyához a munkaügyibe, majd ő megmondja, miért nem.

free counters

Szólj hozzá!


2011.03.04. 17:42 gyengetölcsér

Biznisz

Ma elmentem Coleraine-be, ami fent van északon, úgy másfél óra kocsival. Eredetileg vonattal akartam menni, de be akartam még menni Ballymena-ba is, de akkor nem értem volna haza időben, mert 1,5-2 órákat kellett volna várnom a vonatra. Elvileg azért mentem, mert mind a két városban volt/van üzlet, amelyik árulja a gitárokat, de a Coleraine-i tulajnál nem mentek, így visszaadott párat. Izgultam kicsit a vezetés miatt, még sose voltam egyedül ilyen hosszú úton, megtankoltam, vittem magammal CD-t, hogy együtt tudjak énekelni Cindy Lauperrel, Bonnie Tylerrel, Dolly Partonnal (meg is tettem), pzst, GPS-t. Ugye már mondtam, hogy max. 45-tel mehetek az autópályán, kicsit ciki volt, hogy még a 800 tonnás, áruval megrakott kamionok is úgy húztak el mellettem, mintha ott se lennék. De ha egyszer ez a törvény. Coleraine-ben beálltam egy parkolóba, örültem, mert 1 óra 30 penny-be került, egészen addig örültem, amíg rá nem jöttem, hgy itthon hagytam a pénztárcámat. És persze a traffic warden-ek (ellenőrök?) ott mászkáltak. Nabazz, mondom, feltúrtam mindent, hátha találok egy egyfontos érmét, semmi. Kiszálltam, elkezdtem keresni az ellenőrt, hogy elmagyarázzam a helyzetet, nem találtam. Gyorsan elszaladtam a gitárboltba és közben imádkoztam, hogy ne érjen vissza az ellenőr. Kb. 15 perc alatt megjártam, nem talált meg. A büntetés 30 font, 14 napon túl 60. Drága 15 perc lett volna. Megkönnyebülten pakolgattam a cuccokat a kocsiban, lenéztem a földre, ott hevert a pénztárcám. Baszki, mégse hagytam otthon, csak kiesett a táskából.

Coleraine-ből mentem Ballymena-ba, itt már fizettem a parkolásért... A boltban mondta a pasi (ennek a tulaja is ugyanaz a muki az előző városból), hogy nála meg fogynak a gitárok, van-e most nálam? Hááá, mondom nincs, mert én úgy tudtam, hogy azért jövök, hogy elvigyem őket. Ja, nem, neki kéne. Van-e nálam katalógus? Nincs, mert azt hittem, hogy nem kell a gitár!! Ez az üzlet most nyitott ezen a helyen, előtte ugyanabban az utcában voltak, csak a másik oldalon, de azt elöntötte a víz, így átköltöztek ide. Viszont mivel új, még nincs net, nem tudtam ott megmutatni, milyen gitárok vannak. De természetesen nálam volt a szuperjó telefonom, azon végignézte a választékot, és rendelt 7-8-at, kircsi!
 
Most meg rohanok tovább, mert fallabdázunk, és az az út, ami normális esetben 15 perc, pénteken 2-3x annyi. 

free counters

Szólj hozzá!


2011.03.03. 16:32 gyengetölcsér

Paypal, menj a sunyiba

Figyelem, káromkodásveszély!!!

A gitáros kereskedelem nagy része nem fizikai bankon keresztül zajlik, hanem a Paypal nevű szaron keresztül, mivel itt nincsenek havi költségek, hanem minden eladott termék után levonnak asszem 5%-ot. Nem mellesleg rengeteg embernek van ilyen, nekem még nem fizetett senki bankkártyával, mindenki ezt használja. Ezek a f.szok meg tájékoztattak, hogy mivel a kereskedelmem X font felett volt, ezért plusz infót kell szolgáltatnom a cégről (EU előírás). Rendben. Ja, amíg nem adom meg az adatokat, nem küldhetek pénzt (saját bankszámlámra se) és nem szüntethetem meg a számlát. Ezeket kellett megadni/csatolni:

-bankszámlaszám

-átutalási megbízás

-bankszámlaszám megerősítése

-saját magam/cég azonosítása

-további cégadatok megadása

-ezek megerősítése

Több, mint egy hete megadtam minden lóf.szt, amit kértek, nyomtattam, szkenneltem, feltöltöttem a Paypal oldalára, és basszameg még mindig korlátozva vagyok! Múlt héten írtam emilt, hogy mi a hányás, b.sztak válaszolni. Hétfőn írtam még egyet, hogy ügyvédhez fordulok, mert nem válaszolnak az emilekre, és indok nélkül visszatartják a pénzemet. Erre se mozdították a kisujjukat se. Holott a weboldalon 24-72 órán belüli választ ígérnek. Most felhívtam őket, előadtam, hogy mi a bajom, hogy mérges és frusztrált vagyok, és menjenek a halál f.szára. A pasi mondta, hogy töltsem még fel a társasági szerződés első oldalát, hogy lássák a regisztrációs számot (amit mellesleg megadtam nekik korábban, de azt írta ki, hogy "nem ismeri fel a számomat"). Mondom neki, az van kiírva, hogy VAGY a társaságit töltsem fel VAGY egy mostani bankszámlakivonatot, és az utóbbit már napja feltöltöttem. de nekik akkor is kell a társasági. Én kötöttem az ebet a karóhoz, hogy akkor miért van ott az a VAGY szócska. Azt ő nem tudja, mert most nem látja az oldalt. Hülye farok. Most feltöltöttem azt is, a pasi szerint "már nagyon közel van az ön ügye a lista tetejéhez", vagyis lehet, hogy már jövő héten el kezdenek vele foglalkozni?

free counters

Szólj hozzá!


2011.03.03. 15:08 gyengetölcsér

Pogácsa

Azt már többször mondtam, hogy Marian imádja a magyar kaját, legutóbb hoztam pogácsát, sajtosat meg tepertőset, de tavaly ettünk burgonyásat is. Múltkor eszébe jutott, hogy enne, megkérdezte, hogy kell írni, és keresett receptet a neten. Azt mondta, megcsinálja ő, de gondoltam, megkérdezlek titeket, hogy tudtok-e valami könnyű, egyszerűen elkészíthető receptet.

free counters

Szólj hozzá!


2011.03.03. 15:04 gyengetölcsér

Álom

Fura és vicces álmom volt. Visszamentem Shetlandra, a hotelbe dolgozni, de amikor beléptem, minden fel volt állványozva, újították fel a belső teret, óriási nejlonok a földön, festékesbödönök, és ezek a fém kitámasztó-izék, amik tartják a plafont, a termek berendezés nélkül. És a hotel is összement, 5 emelet helyett csak 2 volt. A fő-manager is ott volt és elmagyarázta, hogy igazából nem recepciósnak gondoltak, hanem nyílik egy új üzlet a hotelben, és azt bíznák rám. Tökre örültem, végre meglátták bennem a tehetséget, de azért gyanús is volt, úgyhogy rákérdeztem, hogy mégis milyen üzlet lesz? Hát szexbolt. És emlékszem, hogy álmomban komolyan eltűnődtem, vajon hogy jön össze a hotel és a szexbolt? Arra nem emlékszem, hogy végülis elfogadtam-e az ajánlatot... De hát a szexbolt is csak egy bolt, nem?:)

free counters

Szólj hozzá!


2011.03.02. 22:13 gyengetölcsér

CV

A tegnapi napot önéletrajz-írással töltöttem. A jelentkezési folyamat minden lépését kielemeztem, próbálok/tam rájönni, miért nem alkalmaznak? Mert külföldi vagyok? És azokat nem csípik? Vagy nem elég jó az önéletrajzom? Nem a megfelelő dolgokat írtam bele, vagy nem hangsúlyozom ki eléggé, amit ki kéne? Végül is miért ne lehetne elképzelhető?

Így tegnap mindenféle sablonokat bámultam, és találtam persze kismilliót, még olyat is, ahol külön kategóriák voltak, pl. adminisztratív tevékenységre jelentkezéshez való CV, könyvelőknek szánt CV, mittudomén, zongorahangolóknak szánt önéletrajz-sablon. Végül 5-öt töltöttem ki, most fogjuk eldönteni Mariannal, hogy melyik maradjon. És ahogy olvasgattam ezeket a sablonokat, tényleg maradi volt a mostani papírom, jó ötleteket találtam itt-ott, bele is építem majd a véglegesbe.

Más. Ma meglátogatta a könyvtárat a Kulturális, Művészeti és Szabadidős Miniszter, Nelson McCausland, és persze ki vezette körbe? Marcsi. Mert akinek kellett volna, épp szabin volt ma. Itt van a cikk, ha lejjebb görgettek, találtok pár képet is, Marian is ott van némelyiken:

http://www.ni-libraries.net/news/belfast-central-library-hosts-ministerial-visit/

free counters

Szólj hozzá!


2011.02.28. 16:21 gyengetölcsér

Union bar

Tudom, meglepő, de a fenti egy bár neve itt Belfastban, méghozzá a melegebbik fajtából. Napközben, ha jól értem, akkor "rendes" kocsmaszerű képződmény, a jobbik fajtából, kaját is szolgálnak fel, és este válik meleggé (azt nem tudom, hogy minden este vagy csak heti pár napot). Ide mentünk pénteken Mariannal és Claire-rel vacsorázni. Annyira jó, hogy tilos a dohányzás itt a pub-okban, végre nem lesz dohányszagú mindenem, és még látjuk is egymást. A földszinten kaptunk asztalt, nem messze a lépcsőtől, igen fura figurákat láttunk. Csak a hátát láttuk eleinte annak, aki születésileg baromi magas volt, ehhez hozzájött a kb. 5 centi vastag talpú és 15 centis sarkú cipő. Nagyon nőies, kék ruhát viselt, meg is állapítottam, hogy milyen jó lába van, amikor megfordult és persze pasi volt. Mondjuk már nem nagyon lepődök meg ezeken, de mulatságos. A kaja jó volt, csakúgy, mint a zene, még Marian is talált kedvére valót, játszottak neki egy Liza Minelli-számot is.

Egy srác nagyon be volt rúgva, a poharat alig tudta megfogni, kókadozott, látszott, hogy el fog aludni. Nem értettük, miért töltik újra a poharát. Aztán amikor tényleg elszunnyadt kicsit, egy biztonsági őr próbálta felrázni. meg voltam lepve, mert az őr olyan kiöregedett díjbirkózó kinézetű volt, a srác hozzá képest nyüzüge, és azt hittem, hogy keménykedni fognak vele. De a security pasi mondhatni gyengéden rázogatta, majd udvariasan kikísérte. Azért Claire mondta, hogy vannak különszobák, ami teljesen illegális, és a biztonsági őrök oda szokták vinni a delikvenseket, ahol szarrá verik őket. Ez most nem az az eset volt.

Claire persze késett, és amikor megérkezett, volt valami fura piros zúzódás volt a vállán. Elmondta, hogy hét elején kicsit többet ivott a kelleténél, és a kocsmából kifele jövet felrugdosta a kukákat (magassarkúban), aztán, amikor már nem volt rajta cipő, akkor mezítláb. Aztán megrugdosott egy kocsit is, valaki hívta a rendőröket, akik nem intézkedtek volna, ha nem kezdi el pocskondiázni őket is. Szerencséje, hogy nem támadta meg a zsarukat, de így is letartóztatták és éjszakára bezárták. De még ott is kiabált, hogy "Én egy ártatlan állampolgár vagyok, engedjenek ki!":) Reggel, amikor magához tért, persze nem tudta hol van, és tele volt zúzódásokkal. És kellett mennie dolgozni.

Mariannal nagyon röhögtünk, elképzeltük, ahogy ez a 150 centis, 40 kilós csaj fenyegeti a golyóálló mellényben intézkedő rendőröket.

free counters

Szólj hozzá!


2011.02.28. 16:12 gyengetölcsér

Gyanús

Múlt pénteken kaptam egy levelet az egyik cégtől, ahova jelentkeztem, az áll benne, hogy sajnálják, de rajtuk kívül álló okok miatt határidőn túl érkezett a jelentkezési lapom. Elég kínos, legalábbis rájuk nézve, ugyanis a határidő kedd délután volt, én pedig hétfőn személyesen vittem el nekik a borítékot. Ciki. Gyorsan írtam is nekik emilt, hogy miféle eljárás ez, a HR-es visszaírt, hogy jaj, de sajnálják, utánanéznek. Ma érkezett újabb levél, hogy (ismét) előre nem látott események miatt visszavonták az egész eljárást, de ha megint meghirdetik, jelentkezzek nyugodtan. Nem büdös itt egy kicsit valami?

Na, a blog akkor kék lesz, legalábbis annyira, amennyire most látjátok. Majd ha rájövök, hogy kell színt váltani (Zsuzsa), akkor kísérletezek. 

free counters

Szólj hozzá!


2011.02.24. 17:04 gyengetölcsér

Segítetek?-kiegészítés

Belfasti képet akarok a régi helyére, ami shetlandi volt. Itt van 3, melyik a legjobb? Vagy esetleg egyik se? Persze a fejléc-képről beszélek, ami itt, az írások fölött van:)

free counters

4 komment


2011.02.24. 16:59 gyengetölcsér

Most jöttem

a munkanélküliből, említettem, hogy lehet, hogy megyek tanfolyamra. Végülis nem megyek, mert van egy 'work placement' nevű program, aminek keretében egy GAP NI nevű cégnek elküldték az adataimat, ők majd meginterjúvolnak, és keresnek nekem egy céget, ahol 26 hétig dolgozhatok abban a munkakörben, amiben amúgy is szeretnék dolgozni. Ingyen. Azaz fizetést nem kapok, de a munkanélküli járulékot igen, plusz még 15 fontot hetente. Így tapasztalatot szerezhetek, ami jól mutat az önéletrajzon és remélhetőleg könnyebben kapok munkát, vagy az is lehet, hogy a cég, amelyikhez kerülök, a 26 hét leteltével alkalmaz. Ha pedig közben bármikor állásajánlatot kapok -mert a keresést nem hagyom abba- akkor bármikor otthagyhatom a céget. Remélem, összejön, mert azért nem garantált a siker, bár a munkanélkülis nőci szerint minden feltételnek megfelelek (diploma, min. 14 hete inaktív vagyok, meg mittudoménmi). 

free counters

Szólj hozzá!


2011.02.22. 19:34 gyengetölcsér

Jelentkezési lapok

Itt vagyok ám, nem tűntem el. Mostanában hetente 4-5-6 jelentkezési lapot töltök ki, gyakorlatilag a cégek 90%-ának nem felel meg az önéletrajz, saját papírjuk van. Persze tök ugyanazokat az adatokat kérik, mint amik a CV-ben szerepelnek, de így nyilván könnyebb nekik összehasonlítani a jelentkezőket. Ugyanakkor annyira rohadt unalmas kitölteni ezeket, és szinte mindegyikben vannak extra kérdések, néha nevetségesek, vagy fölöslegesek. Ezekből gyűjtöttem össze párat:

-recepciós munkához: részletesen le kell írni a munkakör betöltéséhez szükséges tapasztalatokat, mettől meddig, milyen típusú vevők/ügyfelek voltak, a feladataimat, hogyan kezeltem a nehéz helyzeteket.

-"demonstrálja, hogy dolgozott már csapat tagjaként, és mivel járult hozzá ahhoz, hogy a csoport elérje a célkitűzéseit."

-"miért akar az XY cégnél dolgozni?" vagy "miért jelentkezett erre az állásra?", "ha jelentkezése sikeres, milyen pluszt tud nyújtani a vásárlóknak?" (árufeltöltő munka). itt már nagyon ideges voltam, bazmeg, milyen pluszról beszél? feltöltöm a polcokat, nem? Beírtam az első kérdésre válaszul: "I need a job". Eredetileg azt akartam írni, hogy "1,5 éve nincs munkám, szerinted miért jelentkezem árufeltöltőnek?", de aztán Marian lebeszélt róla.

-és minden egyes munkára való jelentkezésnél ki KELL tölteni egy ún. Equal Opportunity Monitoring Form-ot, elvileg ez biztosítja, hogy senkit nem ér hátrányos megkülönböztetés a jelentkezésnél a vallása, bőrszíne, családi állapota miatt. Nem igazán értem, hogy működik, mert ahhoz képest, hogy védelmet nyújt, mindent meg kell adni: vallást (azt is, ha nincs), családi állapotot, bőrszínt, néha még a szexuális beállítottságot is. ha nem töltöd ki a papírt, automatikusan kizárod magad.

free counters

Szólj hozzá!


2011.02.15. 15:41 gyengetölcsér

Ma megvolt a temetés is,

illetve Marian még nyilván most is ott van a családdal. Itt más a menete a temetésnek, nem megyek bele a részletekbe, én sem értem. 10-kor volt a mise, arra elmentem. Az egyik pap lengyel volt, legalábbis a neve meg a kiejtése alapján. Marian mondta, hogy nem lesz "John remek ember volt, kiváló apa, stb."-féle maszlag, senki nem hülye, tudják, miféle szerzet volt. Ehelyett a lelki dolgokat említették. A mise végén mindenki felállt, a nép kb. fele hazament, a másik fele követte a családot kintre, ahol összegyűltek, és ... nem tudom, mire vártak. Ott volt a halottaskocsi, az emberek, Mariant is láttam pár pillanatra. Még itthon szólt, hogy a mise után jöjjek haza nyugodtan, de gondoltam, megnézem, mi következik, de olyan 10-15 perc után még mindig nem történt semmi, így elindultam.

free counters

Szólj hozzá!


2011.02.12. 11:14 gyengetölcsér

Ma hajnalban

meghalt Marian apukája. 5 óra előtt hívta a húga, tudtuk, miért csörög a telefon. Már 3 napja nem evett, mivel öntudatlan volt. Jobb így neki.

Marian most átment a húga gyerekeire vigyázni, amíg ő az ügyeket intézi.

 

free counters

3 komment


2011.02.10. 12:07 gyengetölcsér

Csütörtöki

Megérkezett a hűtő, még kedden. Nagyon szép, magasabb, mint az előző, de emiatt már nem tudjuk a tetejére tenni a mikrót. Illetve tudni tudnánk, de Marcsi biztos nem, én meg küszködve érném csak el. Most a mosógépen lakik, de nyilván, ha mosunk, majd levesszük.

Ungarische Salami:)

Kissé elmosódott bor, tej, Traubi...

Annyira kurvajó telefonom van, hogy el se hiszem! Az előbb megnéztem az emiljeimet, tök üres a Beérkező üzenetek mappa. Mondom, mi a ...? Frissítés. Kukában keresés (mondjuk a kuka mappát se találtam meg). Összes levél között keresés. Névre keresés. Semmi. Kezdtem fogalmazni a Guglinak a levelet, amikor eszembe jutott, hogy a telefonon is meg szoktam nézni a leveleket, és akkor szinkronizál. Belenéztem a Kuka mappába a telefonon, ott volt minden! Ami azért is jó, mert tegnap kértem jelentkezési lapot egy cégtől, és még nem nyomtattam ki. Szépen visszahelyeztem mindent a Bejövő mappába, frissítettem a laptopon az emiljeimet, és violá, minden visszahelyeződött!

Voltam a munkaügyis néninél, változások vannak. Először is, mostantól 2 hetente kell nála jelentkeznem, nem havonta. Aztán új szerződést kellett aláírnom, új feltételek szerint kell állást keresnem. Eddig leginkább adminisztratív munkát kerestem, max. 1 órányira innen. Az új szerződés szerint most már más kategóriában is néznem kell, és hajlandó kell legyek napi 2x1,5 órát utazni. Azért van egy olyan érzésem, hogy ha jelentkezek is ilyenre, akkor se vesznek fel, mert a munkaadók is inkább helyi munkaerőt keresnek. Meglátjuk. A nő elégedett volt az erőfeszítéseimmel munkakereés ügyben, meg kelltem volna lepve, ha nem, az elmúlt két hétben kb.  munkára jelentkeztem, itt van előttem még 2 jelentkezési lap. Ezenkívül lehet, hogy tudok menni valami tanfolyamra, ha a nővel meg tudom beszélni. 2 hét múlva megbeszéljük a részleteket, de amiket mutatott, azok nagyon jók voltak. Kicsit kelletlenül ajánlotta ezt a lehetőséget, én persze rögtön ráharaptam, mert segíthet jobb munkát találni. Ez egy 26 hetes tanfolyam, vagyis ha mehetek, akkor nem fogunk tudni hazamenni nyáron. De ingyenes és hasznos, akkor meg?

 

free counters

Szólj hozzá!


2011.02.10. 12:02 gyengetölcsér

Marian apukája

Marian apukája haldoklik. Jó, persze eddig is ezt tette (már 1,5 éve azt mondják, hogy 2 hete van hátra), de tegnap reggel telefonált M egyik tesója, hogy az otthonból hívták. Bement az összes lánytesó, még az is, amelyik Angliában lakik (már pár napja hazajött), Marian nem, mert nem bírja a látványt. Ők azóta is bent vannak, az apuka már nincs magánál, és 3 napja nem evett.

free counters

 

Szólj hozzá!


2011.02.07. 12:50 gyengetölcsér

Hétfői

Itt már írtam a számlázóprogramomról, amit nem kis küzdelem árán átmásoltam Marian gépére. Most sikerült visszamásolnom a sajátomra, úgy tűnik, minden adat és számla megvan, -megkönnyebbült sóhaj.

Tegnap felfedeztem a podcast-ok világát. A podcast, nekem is utána kellett olvasnom, gyakorlatilag egy rádió-, vagy tv-műsor, amit letölthetsz a számítógépre, vagy okostelefonodra, akkor nézed/hallgatod meg, amikor akarod. Többségük ingyenes, és ha tetszett az adott rész, akkor feliratkozol és az utána következő részeket automatikusan letölti neked. Én elsősorban vicces műsorokat töltöttem le, Eddie Izzard, Louie Spence, Stephen Fry, de van közgazdasági témájú cuccom is (Freakonomics), és Mariannak "Let's learn Hungarian". Most marha menőnek érzem magam, lépést tartok a korral, hehe.

Kaptam levelet a Munkaügyitől, csütörtökön mentem volna amúgy is a havi bejelentkezésre, de most 50 perccel hamarabbra hívtak be, mert a "személyes tanácsadóm" (eddig nem tudtam, hogy van) beszélget majd el velem. Hogy ez miben fog különbözni a megszokottól, nem tudom. Illetve a levélben annyi van, hogy "segítene", ha magammal vinnék olyan papírokat, amik alátámasztják, hogy milyen erőfeszítéseket tettem munkaügyben. Szerencsére egy rakás munkára jelentkeztem, de nem mindegyik küld visszajelzést. A nő, akihez mennem kell, már ismerős, voltam nála egyszer, akkor azt javasolta, hogy ha van internet-hozzáférésem, akkor minden nap nézzem a weboldalukon található munkákat, mert a munkaadók hiába teszik fel mondjuk 2 hétre a hirdetést, ha megvan az elégséges számú jelentkező, akár 3 nap után is leszedhetik. Gondolom, ezt fogja most is mantrázni. Plusz egy kis fenyegetés is van a levélben: ha nem tudom bizonyítani (ők azt írják: "if you cannot show...), hogy aktívan keresek munkát, akkor bele se merek gondolni, hogy mi lesz, juj.

Lorenával levelezgettem, vele még Shetlandon dolgoztam és laktam együtt, mármint egy házban, ő időközben Birmingham-be költözött, és neki is 2 hónapba telt, mire talált munkát, és azt mondta, hogy ő is kb. 100 munkára jelentkezett, és csak néhányukból lett interjú. Megyek is, nézek valamit...

free counters

2 komment


2011.02.05. 23:55 gyengetölcsér

Magyar imázs

Marian felvette egy nyomozós sorozat duplaepizódját, ami történetesen Budapesten játszódott. A sorozat címe Silent Witness, és beszélnek benne magyarul is. A főszereplő patológus barátnője magyar, Bordán Lili játssza, akinek valami hihetetlen kacska lába
és olyan Julia Roberts-es széles szája van. Rajta kívül még Kamarás Iván, Elek Ferenc és Dobó Kata is szerepelnek. Elég fura volt,  hogy mindegyik karakter tudott angolul, pedig Kamarás rendőr, Elek csöves, Dobó pedig prosti volt. És a csöves mondja is, hogy "No English,  (hanem) Deutsch, Italiano", meg hasonlók, ehhez képest simán elmondja, hogy ukrán prostifuttató mafia, meg rossz zsaru, meg utazás Londonba, és betéve tudja a szöveget és énekli a Pulp Common People című számát a 7-es mólón a patológussal amíg fejbe nem lövik A zsaru is választékos angolsággal beszél, hogy a nyomozati munka más MO-on, mint Angliában, meg a politikai helyzetet is jellemzi, a prosti szintén el tudja mondani, még belőve is, hogy nem szabad, hogy együtt lássák őket, meg hogy halva született a babája.
De nagyon szép volt a képi világ, jártak a Szoborparkban, a főszereplő egy villamosremíz- ben húzza meg magát, a pesti albérlet és a szállodai  szoba merő véletlenségből a budai hegyekre néz.
Most olvasgattam pár fórumot, és szinte minden hozzászóló olyanokat írt, hogy Budapest gyönyörű, és kedvet kaptak a látogatáshoz, Kamarás Iván helyes, és ez volt a legizgalmasabb duplaepizód eddig, mert nagyon jól megírt forgatókönyvből dolgoztak.

free counters

3 komment


2011.02.04. 23:23 gyengetölcsér

Új kinézet

Zoli drága most szélesítette ki a blogomat, a kis satnya oszlop helyett végre egy megfelelő szélességű író, -és olvasófelület lett, és még kék keretet is kaptam. Már nem látható...Ez azért is jó, mert innentől nem kell kicsinyítgetnem a képeket, és ti is nagyobb felbontásban élvezhetitek őket.

Ha már itt vagyok, elmondom, hogy tegnap megvettük a hűtő/fagyasztót, azaz megrendeltük, kedden hozzák. Egy szép Hotpoint-ot néztünk ki (igen, az esztétikája volt a leglényegesebb szempont a vásárlásnál), de ez most már a megfelelő alul-fagyasztó-felül-hűtő sorrendben van. Így néz ki, teljesen átlagos szerkentyű, sajnos nem így feltöltve érkezik: Azok a kék bigyók a fagyasztóban a jégkockakészítők, tök jó, a fiók része, így nem foglal el plusz helyet. Ja, és a magassága 175 centi, Marian szerintem nem fogja felérni, majd oda dugom azokat, aiket nem akarok, hogy megegyen:)

free counters

Szólj hozzá!


2011.02.04. 15:11 gyengetölcsér

Ma reggel

ezt a papírt találtam a nappali ajtaján:

Clair, Marian egyik bolond barátnője kb. 1 évig képtelen volt megjegyezni a nevemet, és amikor sms-ezett, különféle variációkkal állt elő, ez volt a legextrémebb. És még meg is magyarázta, amikor találkoztunk: Nem emlékeztem pontosan, hogy hogy kell betűzni a neved, de azt tudtam, hogy van benne Z! Azóta Marcsi néha így hív.

free counters

Szólj hozzá!


2011.02.03. 12:29 gyengetölcsér

Össze-vissza hírek

Összevissza bejegyzés lesz, mindenféle előre kigondolt tárgy nélkül.

Kedden este bement a könyvtárba egy fiatal pasi, és bedobott valamit az előtérbe, majd szaladt is ki a forgóajtón. Petárda volt, de ezt Marian, meg a még ott tartózkodó 3-4 ember nem tudhatta, meg Belfastban elsősorban nem petárdákat dobálgattak nem is olyan régen. Egy izraeli/arab faszi (akinek nyilván szintén volt már ilyan tapasztalata) betuszkolta az embereket egy másik terembe, de Marian így is kicsit megsüketült a robbanástól. A lelkiállapotáról nem is beszélve. Tegnap a rendőrséggel visszanézték a CCTV-t, nekem is megmutatta, tök simán kivehető az arca, remélem, elkapják a kis pöcst.

Visszakaptam a laptopomat! És gyönyörű, Win7 van rajta, (egyelőre?) kevés programmal, aminek következtében még gyors is. Mondjuk a Windows Intéző, ha még így hívják, ugyanolyan áttekinthetetlen számomra, mint a Vistában, így Total Commandert használok. Zoli pedig jutalmul kapott egy Tokaji Aszút meg egy kis (bocs, Zsuzsa!!) diós és mákos bejglit.

Azt ugye mondanom se kéne, de mondom, hogy Marian ahogy a finomságok folyamatosan bukkantak elő a bőröndből, egyre jobban alélt el, "Úúúúúúúúúú, és Túró Rudi is, és juj de jó, Traubi is", stb. A végén csak annyit mondott: Magyarországra kell költöznünk. 

Hűtőnk még nincs, azaz van, a mosógép tetején: De ma megyünk megnézni egyet, és ha tetszik, akkor megrendeljük a neten, mert ott majdnem 20%-kal olcsóbb.

Tegnap jelentkeztem 4 állásra, egy már vissza is írt, hogy köszi, nem, aztán most küldött egy másik álláslehetőséget emilben, ahol franciául kell tudni...

És végül két kép a repülőről, a hab felettről:

free counters

Szólj hozzá!


2011.02.01. 17:29 gyengetölcsér

Gyorshir

Csak az aggodoknak mondom, hogy ujabb teljesen esemenytelen repulout utan epsegben megerkeztem (es mint az ekezetek hianyabol megallapithato, Marian gepet hasznalom).

free counters

Szólj hozzá!


2011.01.26. 21:27 gyengetölcsér

Múlt heti pótlás

Hétfőn elmentem a bankba, hogy elintézzem a Netbankot. Múltkor tájékoztattak, hogy azt csak úgy lehet, ha van TeleBankom, amihez viszont PIN-kód kell, az meg egy hét, mire megérkezik. Így most ott kezdtem, erre a nő mosolyogva mondta, hogy "Ma van az első nap, amikor nem kell a TeleBankot aktiválni a NetBankhoz." Ott helyben megcsinált mindent, belépési név, jelszó, mittoménmilyen szám. Én meg azon gondolkodtam, hogy az egész hetemet, itthonlétemet erre szántam, és most nem fog kelleni többször bejönni? Mit fogok csinálni egy hétig?

Marcsi aranyos volt, mondtam neki még otthon, hogy kell vegyek egeret a laptophoz, mert kimúlt szegény, de majd itthon. Erre ő sápítozott, hogy "bemész a kedvenc boltomba?" Melyik a kedvenced, a Saturn vagy a Media Markt (mert én úgy tudtam, hogy az Auchan és a Metro). Erre ő: mindegyik a kedvenc boltom. És majdnem sírásra görbült a szája.

Azt nem is mondtam, hogy utolsó estére is maradt izgalom otthon. Épp levest főztem, veszem ki a borsót a fagyasztóból, és érzem, hogy nem annyira fagyott, mint inkább puha. Megnéztem a többi cuccot is, minden már félig, vagy teljesen ki volt olvadva. Marcsi összepakolt mindent és átvitte a tesójához, és még örültünk is, hogy csak a fagyasztó adta meg magát (ez egy egybeépített hűtő-fagyasztó). Aztán Marian betette a kezét a hűtőbe, és megállapította, hogy az sajnos fűt, nem hűt. Még szerencse, hogy hideg van a lakásban, így nem romlanak meg a cuccok. De ennyit az adóvisszatérítésemről, ami pár hét múlva érkezik. 

Még mindig múlt hét szombat: talákoztam Zolival, aki felajánlotta, hogy újratelepíti az Ablakaimat (Windows), és XP helyett kapok egy Win7-et. Előtte egy hétig küzdöttem a számlázóprogrammal, ez egy ingyenes, de a célnak tökéletesen megfelelő cucc. De mivel ingyenes, nem jár hozzá segítség, és az adatokat sem lehet importálni belőle. Ha megvenném több mint 300 USA dollárért, akkor segítenének. Nem az a feladós fajta vagyok, utánajártam, és segítséggel átpakoltam mindent Marian gépére. Amikor odaadtam Zolinak a gépet, biztosítottam arról, hogy minden adat el van mentve. Éjfélkor megnéztem Marian gépén a programot, csak hogy ugye tuti minden megvan, és az egész hóbelevanc tök üres volt. Se vevők, se számlák, se fizetések. Gondolhatjátok, pánikba estem, ha Zoli már letörölt mindent a gépről, akkor meg vagyok lőve, elveszett minden adat. Gyorsan sms-eztem neki, éjfélkor, hogy még NEEEEEEEEEEEE töröljön! Aztán egy órán keresztül küzdöttem a programmal, és végül NYERTEM! Ott volt minden, ami kellett! Zoli pedig másnap írt, hogy új gépem van, gyors és Win7 és minden! Alig várom, hogy hazaérjek, persze Marcsi azt hiszi, hogy miatta:)

free counters

1 komment